Εκπαιδευτικό σεμινάριο στον Πύργο για το «Νέο Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων G.D.P.R.»

Με τη συμμετοχή πολλών υπαλλήλων από όλες τις Υπηρεσίες πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο Πύργου εκπαιδευτικό σεμινάριο για το «Νέο Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων G.D.P.R.» σε συνεργασία με την εταιρεία Selektika FWD.

Στόχος του προγράμματος ήταν οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τις προϋποθέσεις, τις προβλέψεις και τις διαδικασίες που επιβάλει ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων και όλα τα συναφή ζητήματα κυβερνοασφάλειας, νομοθεσίας και οργάνωσης.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν υπάλληλοι του Δήμου Πύργου όλων των διευθύνσεων και των βαθμίδων εκπαίδευσης. Έχει σχέση με την ευρωπαϊκή οδηγία που αφορά τα προσωπικά δεδομένα και ο Δήμος Πύργου ανήκει στους πρώτους δήμους στην Ελλάδα που έχει αρχίσει εκπαίδευση των υπαλλήλων του και εφαρμογή του Κανονισμού. Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα και τη σημασία της προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων σε όλες τις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο τομέα. Επίσης, αναφέρθηκε στις παρενέργειες της εφαρμογής του Νόμου για την Αυτοδιοίκηση και στο γεγονός ότι οι υπάλληλοι είναι εκτεθειμένοι σε τεράστιους κινδύνους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Μάλιστα τόνισε την ιδιαιτερότητα των καθηκόντων των δημοτικών υπαλλήλων συγκριτικά με τους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Τέλος, ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι η μεγάλη εμπειρία του στη Διοίκηση και ιδιαίτερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ίσως μέσα στο χρόνο του δώσει τη δυνατότητα να βρει έναν πολιτικό τρόπο έκφρασης για τη βελτίωση του σχετικού Νόμου, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται τόσο οι πολίτες όσο και οι υπάλληλοι.

Εξήρε, επίσης, την ποιότητα των υπαλλήλων του Δήμου Πύργου όλων των ειδικοτήτων, οι περισσότεροι εκ των οποίων σηκώνουν περισσότερο φορτίο από αυτό που τους αναλογεί, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η Δ/ντρια των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου κα Αντωνία Παπανικολάου δήλωσε: «Οι υπάλληλοι του δήμου σήμερα ενημερώθηκαν για την πορεία της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Οδηγίας σχετικά με την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων από την ανάδοχο εταιρεία. Σύντομα θα λάβουν Έκθεση με τα προτεινόμενα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν για τη διασφάλιση των Προσωπικών Δεδομένων των πολιτών μας».

Ο Υπεύθυνος της εταιρείας κ. Αλέξανδρος Παΐδας ανέφερε: «Στα πλαίσια του έργου συμμόρφωσης του Δήμου Πύργου με το νέο Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτικό σεμινάριο δίνοντας την ευκαιρία σε έναν αριθμό υπαλλήλων του Δήμου να ενημερωθεί εκτενώς σε σχέση με τη θεωρητική και πρακτική εφαρμογή του Κανονισμού στην καθημερινή λειτουργία του δήμου, καθώς επίσης και να θέσει τους προβληματισμούς του αναφορικά με θέματα ασφάλειας δεδομένων».

 

Πηγή: ilia.news.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy